Restaurant Day 2017

Dne 8. října 2017 proběhl oblíbený nymburský komunitní festival jídla a pití Restaurant Day, kterého se zúčastnilo několik členů Zemské hotovosti s polní kuchyní – Druhá regimentní kuchyně. Restaurant Day se koná třikrát až čtyřikrát za rok.

Akce se zúčastnili dobrovolníci s nadšením pro vaření a s přispěním na dobrou věc.

Návštěvníci festivalu měli možnost ochutnat z pestrého výběru jídel a nápojů. Druhá regimentní kuchyně nabídla pokrmy připravené podle dochovaných historických receptur: basilejská pochoutka, baba z mrkve dobrá, rozbieraná slepice, masové kuličky s omáčkami, kaše z pečených kaprů, kuřecí vývar, legionářské suchárky, lívanečky z hrachové kaše, teplá medovina.

Část výtěžku z akce šla na charitativní činnost, tentokrát na Fokus Mladá Boleslav – organizaci pro péči pro lidi s duševním onemocněním.